5G Teknolojisi ve Zararları






 Günümüzde insanların ciddi oranla teknolojinin her türlü imkanlarını sonuna kadar kullanmak istemesi aşikar. Dolayısı ile her geçen gün gelişmekte olan teknolojinin yaraları bizlere bir hayli rahat yaşam sunuyor. Yararları olduğu gibi elbette zararları da yok değil. Şuana zamana kadar hiç kimse zararları olmasına rağmen teknolojiye sırtını çevirmiş durumda değil. Fakat 5G teknolojisi akıl almaz derecede bize sunduğu olanakları ile bir çok kişinin internet hızı hakkında dermanına derman olacak gibi duruyor. Bu yanında tabi zararları da ciddi derecede hafife alınamayacak şekilde risk içeriyor. 


   5G Teknolojisi Nedir?


 Basit anlamı ile beşinci nesil olarak adlandırılan (İngilizce 5 Generation yani beşinci nesil) 3G - 4G - 4.5G devamı olarak hizmete sunulması planlanan büyük bir teknoloji hizmeti. Geçmişte ve günümüzde kullandığımız 3G - 4G  ve 4.5G hizmetlerine benzememekle birlikte büyük bir yeniliğin hayatımıza dahil olması hedefleniyor. 5G Teknoloji hizmetinin 1Gbps ila 10Gbps aralığında hızlara ulaşması bekleniyor. 4.5G Hizmetinde bu hız oranı 100MB denilmişti. Fakat bu denilenin çok aşağısında kalınmıştı. Bu anlamda 5G bir hayli ses getirecek gibi duruyor.

   5G Teknolojisinin Zararları 


 Yararları olduğu gibi zararları da olan bu teknolojinin en büyük zararı radyasyondur. Radyasyonun insan sağlığına olan zararını hepimiz biliyoruz. Fakat 5G teknolojisi şu ana kadar gelmiş olan en büyük radyasyon etkisine sahip teknolojilerden bir tanesi. Sık aralıklarla baz istasyonları veya antenler kullanılacakları söylenmesi ile adım başı 5G yanımızda olacak. Dolayısı ile radyasyondan etkilenmememiz imkansız. 250'Ye yakın bilim insanının ortak kararı sonucunda BM ve DSÖ'ye yazdıkları dilekçede bu teknolojinin başta kanser olmak üzere hafıza kaybı, DNA bozukluğu, stres ve stresten kaynaklanan sperm hasarları, sinir sisteminin olumsuz etkilenmesi gibi bir çok hastalığa yol açacağı bildirildi. 

 Tüm bu söylenenlere rağmen bu teknolojiyi kullanmak için geri sayıma başlayan ülkeler olduğu gibi bu teknolojiyi protesto edenlerde oldu.(İngiltere'de dikilen 5G direğini halk ateşe vermesi gibi) İsviçre'de ise halk tarafından 5G hizmetinin referandum yapılması isteniyor. Bir çok bilim insanı ve doktorlar 5G teknolojisine karşı büyük bir hata olduğunu insan sağlığını, hayvanları ve doğa açısından büyük bir risk teşkil eden bir proje olduğunu belirtiyor. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME