Kadınlara Karşı Uygulanan Şiddet


 Kadınlara karşı uygulanan şiddet hakkında Dünya genelinde bir çok haber okuduğumuz vardır. Açıkçası kadınlara şiddet gösteren erkekleri sert bir şekilde eleştiriyorum ve bu gayet normal bir eleştiri. Bir erkek bir kadına el kaldıracak ona şiddet eğiliminde bulunacak kadar erkekliği düşmüş ise hiç erkeğim diye gezmesin. Hatta dillendirmesin bile. Unutmayın biz erkekler bir kadından doğup Dünya'ya gözlerimizi açıyoruz. Bunu bile bile kadına şiddet uygulamak çok şeref yoksunu bir durum. Kimse "Delikanlı değilim" demez. En azından şu zamana kadar hiç bir erkekten öyle bir söz duymadım kendisi adına. 

 O zaman herkes delikanlı ise delikanlılığına yakışır hareketler sergilesin. (Tabi bu sözüm kadınlara karşı geçerlidir) Bir kadına şiddet uygulamak daha çok onun çevresinde ne kadar ucuz bir karaktere sahip olduğunu gösterir. Senin gücün kadınlara yetiyor? Bir kadın ne yaparsa yapsın (Tabi çitayı çok aşırı derecede aşmadan, cinayet gibi mesela zaten adalet ona gereğini yapar) kadına el kalkmaz, hatta kalkamaz. Kadınlar bu Dünya'yı güzelleştiren varlıklardır. Ve senin bu güzelliğe şiddet uygulamaya hakkın yok. Bunu yapan erkekler "Dünya yaşanacak yer değil" diyemez bütün güzellikleri yok eden erkekler olduktan sonra...

 Birde şöyle bir duruma değinmek istiyorum. Senden boşanmak isteyen eşini öldürmek. Ki zaten bununla da ilgili bir çok haber okumuşuzdur. Bu durum tamamen cahilliğin dibine vurmuş halidir. Bir insanı mutsuz ettikten sonra onu mutlu etmek için bir çaba göstermedikten sonra ayrıca ona karşı sevgi yerine hakaret ve şiddetle yaklaşım sergiledikten sonra sen ne beklersin? Tabi ki kadın boşanmak ister. Aslında boşanmak kötü bir şey değildir. Çünkü karşında ki insan senin sevgilin değil senin eşin oluyor. Canın sıkıldığı zaman evlenip boşanamaz bir insan. (Sevgili misali) Bazen boşanmalar iyidir. Belki her iki taraf istediği bir eş bulma umudunu yerine getirebilir. 

 Lakin sen gidip senden boşanan eşini öldürmeye kalkarsan, sen adam değilsin. Kısa ve net. Zihniyetin ayaklar altında gezen cahil birisisin sen. Bu yaptıkları durumun hiç bir anlamı açıklaması yok ve olamaz. Olur mu bilmem ama Devlet bu konuda bir yasa getirebilir mi? Fikrimi söylemek istiyorum. Kocasından boşanmak isteyen kadınlara Devlet sahip çıkmalı. Gerek onlar için ayrı bir yapı inşa edip boşanma gerçekleşene kadar bütün ihtiyaçlarını karşılamalı. Onları kocalarından korumalı. Ve aynı şekilde boşandıktan sonra da onları korumalı. Artık kadınlar şiddete dair içinde bir şüphe beslememeli. Boşanmak isteyen kocasından korkmadan boşanabilmeli. Burada ben yuva yıkmaktan bahsetmiyorum sonuçta insan canı sıkıldığı için boşanmaz. Her zaman bir nedeni vardır. 

 Hatta evlilikte dahi kadına uygulanan şiddet karşısında kadınların bir takım haklara sahip olması lazım. Boşanmasına gerek kalmadan adalet çerçevesi içinde bu konu ile ilgili şiddet uygulayan erkeğe belli başlı cezalar gelmesi gerek. Bu cezaların şiddeti, kadına karşı şiddetli yaklaşımı caydıracak derecede olması gerektiğini düşünüyorum. Şiddetin devamı geldiğinde ise erkeğin boşanmasına razı gelmesine gerek kalmadan kadının isteği yerine getirilmesi lazım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME