YAŞLANMANIN ÖNÜNE Mİ GEÇİLİYOR?


   



 Exeter Üniversite'sinde büyük bir keşif yapıldı. Profesörlerinde içinde olduğu bir ekip, yaşlanan hücrelerin tekrar gençleştirilmesinin keşfini yaptı. Üstelik uzun seanslara gerek dahi yok. Sadece bir kaç saatlik uygulama ile yaşlanan hücreler gençleştirilerek hem yaşlanmanın önüne geçilecek hemde yaşlı insanlarda sık görülen hastalıkların bir nebzede olsa önüne geçilmiş olacak. Bu keşif sayesinde yaşlı hücrelerin onarımı sağlanacak. Yaşlanmanın önüne mi geçiliyor yoksa dedirtiyor insana. Bu durum tamamen fiziksel amaçlı bir buluş. Elbette günler aylar hatta yıllar geçtikçe insanın ruh hali de değişim göstermekte. Bu keşif sağlık amaçlı olarak çok yararlı görünüyor. Şuan her hangi bir insanın üzerinde denenip denenmediği bilinmiyor. Eminim ki zamanı geldiğinde insan üzerinde bir deney yapacaklardır. 

 İNSANLAR ÜZERİNDE DENEY Mİ YAPILIR?


 Sanırım hiç kimse kendi bedeni üzerinde yapılacak bir deneyi onaylamaz. Fakat ilk olarak yaşlanmaktan korkan insanlar ve yaşlı olduğu halde böyle bir keşfe ılımlı bakıp "Yaşadığım kadar yaşadım zaten, ne kaybederim ki" tarzında yaklaşımlarla da gönüllü olarak böyle bir deneye dahil olmayı düşünebilir. İkinci olarak ise bu araştırmada kullanılan kimyasallar sonucunda bu buluşa reveratrol analogları adı konulmuş bulunmakta. Ve bu resveratrol analoglarında kullanılan kimyasallar aynı şekilde bitter çikolata, kırmızı üzüm, kırmızı şarap ve böğürtlen gibi besinlerin üzerinde doğal olarak kullanılıyor. Üstelik organların bozulmasına ihtimal vermediği görüşündeler. Bu durumdan anlaşıldığı üzere "yaşlanmanın önüne mi geçiliyor?" merak içeren sorusu artık fiziki ve sağlık olarak gerçekleşecek gibi duruyor. Eğer bu resveratrol analogları buluşu tamamen sağlık uğruna hiç bir tehlike arz etmeksizin gerçekleşirse eminim ki bir çok insan bundan yararlanır. Malum çevremden duyduğum gibi gençliğin kıymeti çok önemli. Neden tekrar genç olmasınlar? 


 Peki maliyete gelirsek...


 Belkide Yüzyılın buluşu desek yeridir. Doğal olarak böyle bir buluşun şuan için maliyeti belirsiz. Tahmini fikirleri söylersek, ciddi miktarda bir maliyeti olacağını düşünüyorum. Tam olarak bir fiyat söyleyemem. Kimse söyleyemez. Yüzyılın buluşu ucuzdan satışa sunulacak hali yok tabi ama ucuz olur mu? Elbette olabilir. Neden olmasın ki. Lakin benim şahsi düşüncem böyle bir keşfin ucuz olacağına ihtimal vermiyorum. Çok ciddi paraları kastetmiyorum. Fakat yinede ciddi bir maliyeti olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME