Nasıl Cool Olunur?

 


 Belki senelerden beri bu konuda bir çok yazı yazıldı. Genelde çoğu yazılar birbirlerine benzer şekilde. Burada biraz farklılık göstermek adına bir şeyler yazacağım. Cool olmanın faydaları yada zararlarının olup olmadığını kimse düşünmez. Bir çoğu cool olmanın kızlar üzerinde ki etkisine bakarak bazıları ise her olay karşısında rahatlığını bozmayıp kendince olup net cevap verebilecek düzeyde olmasına özenir. Bunları sıralayalım;

Cool olacağım diye kimseye özenmeyin kendiniz olun: Etrafınızda cool olan insanlar belki vardır. Onlara özenmeye gerek yok. Onlar gibi bakmaya yada bakışlarınızı değiştirmeye onlar gibi hareket edip onlar gibi davranmaya kısaca o ne yaparsa sizde aynısını yapmanıza gerek yok. Kesinlikle aynılarını yapmayın. Farklı olun. Çünkü cool olmak bir özentilik değildir. Bu yüzden tamamen kendiniz olun.

Az konuşun öz konuşun: Cool insanlar sadece hareketleri ve fazlasıyla rahat görünmesiyle değil sözleri ve konuşmalarıyla da farklıdır. Genelde çok konuşmazlar. Az konuşur öz konuşurlar. Espri yaparken de abartmazlar yapacağı espriyi bilirler. Karşıda ki insanı susturup konuşmaktan ziyade çoğunlukla onu dinlemeye özen gösterirler.

Şaşırmayın: Çok basit bir kelime dimi. ŞAŞIRMAYIN. Fakat bunu bir çok anlamda hatırlayın. Çünkü cool insanlar olgun insanlardır. Ona karşı yapılan yamuklara ona atılan kazıklara onu üzecek olaylar karşısında genelde hazırlıklı olur. Çünkü yaşamış olduğu iyi kötü üzücü ne varsa hiç birine karşı asla şaşırmaz. Gayet sıradan olaylar gibi karşılayıp geçer. Kafasına fazla takmaz. Bu yüzden rahat olmasına neden olan ciddi bir faktördür bu. Kısaca herkesten her şeyi beklediği için karşılaşmış olduğu üzücü acı veren durumlar karşısında şaşırmadığı için etkilenmez, çünkü her şeyi bekliyordur.

Bir ortamdayken ağırlıklı olarak kendini düşün: Bunu özellikle çekingen insanlar uygulayabilir. Kalabalık bir ortamdasınız ve fazla konuşmuyorsunuz. Kendinizi konuşmaya zorlamayın o zaman. Konuşmak her şey değildir. Konuşmadığınız için kendinizi kötü hissetmeyin, ortama uzakta kalmanıza gerek yok. Fakat sürekli karşıda ki insanı düşündüğünü düşünerek ona hak vermeniz muhabbette göre doğru olmayabilir bazen. Bazen kendinizi düşünün milleti boş verin. Cool insanlar o konuda bencil olur biraz. Sizde bencil olmadığınız sürece cool olamazsınız. Burada bencil derken, karşıda ki insanı elbette düşünürsünüz. Empati yaparsınız. Nezaket gösterebilirsiniz. Fakat sürekli karşınızda ki insanları düşünerek bütün geceyi öyle geçiremezsiniz. Mesela o gün veya o hafta içinde anlatabileceğiniz bir olay var mı? Bir düşünün. Veya istediğiniz bir olayı bir görüşü söyleyebilirsiniz. Fakat kelimeleri doğru seçerseniz karşınızda ki ile tartışma esnasında gösterdiğiniz farklılık size aşırı derecede artık kazandırır. Bir diğeri de istediğiniz gibi davranın. Bir hareket yapacağınız zaman asla karşı tarafı düşünmeyin. Cool insanlar kendisiyle çok barışık olduğu gibi kendilerini diğer insanlardan biraz üstte görür. Bu yüzden fazla muhatap olmazlar. Sizde bu düşünceyle hareket ederseniz eminim ki cool olmaya bir adım atarsınız. Üstelik özgüveniniz de tazelenmiş olur. Bencil olmadığınız sürece sınırlarınızı aşamazsınız ve cool olmak istiyorsanız sınırlarınızı aşmak zorundasınız. Aksi takdirde kendinizi cool olduğunu sanıp gezer durursunuz.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME