Dövüş Sanatları Bir Spor Değildir Düşüncesi







 6 Yıl Kickboks yapmış bir sporcu olarak söylüyorum. Sporun iyi kötüsü veya ayrımı olmaz. Ayrım yapılamaz lakin ayrım yapan insanlarımız dövüş sanatlarının bir spor olmadığını söylüyorlar. Nedeni ise birbirimize vurup zarar vermemiz. Özellikle "Olum insan para verip dayak yer mi?" derler. İşte o insanlar spordan anlamayan ve spor dallarında ayrım yapan zihniyeti kısıtlı bireylerdir. Ben para verdiğim halde dayak yerim fakat sürekli dayak yesem 6 yıl yapmazdım bu işi. Üstelik dayak yedikçe kendini tanıyorsun. Bunu bilmezler malum doğruları söylediğin zaman kendilerini usta yaparlar. 

 Her şeyden ziyade bir insan dövüş sanatlarıyla ilgileniyorsa bunun karşılığını fazlasıyla görür. İlk olarak kendine güvenir. Kendini korumasını bilir. Belki en önemlisi sporcu karakteri ki öyle bir olgunluk bürünür ki karakterine çok efendi olur. Ahlaklı ve saygılı olur. Alçak gönüllü olarak kendisini övmez ve yüksekten uçmaz. Bunlar dövüş sanatlarıyla ilgilenen çoğu sporcuda olur. Tabi şunu söylemeliyim ki bütün sporcular böyle olmaz. Benim anlattığım sporcu öfkesini değil aklını kullanır. Bu yüzden çok şey kazanır.

 Anlattıklarımın tam tersine de yani gösteriş meraklısı kendini beğenmiş saygısız sporcuların olması da normal bir durum. Çünkü herkes o olgunluğu kavrayamıyor. Sadece kendisini düşünen benciller göz önünde bulunun bir çöptür. Dolu küpün sesi çıkmazmış derler. Lakin başarısız olurlar demiyorum. Elbette başarılı olabilirler. Lakin mesele karakteri davranışları ve ahlakı.

 Son olarak toparlamak gerekirse dövüş sanatlarıyla uğraşan bireyler asla para verip dayak yemek muhabbetlerine takılmasın. Çünkü onlar bilgisizlikten konuşur. Zaten sporcu ahlakı karakteri olan biri onunla tartışmaya bile girmez. Çünkü o sporda bir mücadele var ve insanlar bunu algılayamıyor. Dövüş sanatlarıyla uğraşan bireyler kesinlikle çok şanslıdır hele ki bu sporda yeteneği varsa kendisini savunması gerektiğinde ve fiziksel olarak ciddi anlamda zorluk çekmezler. Zaten çevresine karşı saygılı ve dürüst davranış sergiler sporcu ahlakı ve karakterinden dolayı. Aynı şekilde çevresinden ciddi anlamda saygı görür. Bu zaten ona yeter. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME