Tanıdık Esnaf

 Şüphesiz ki en iyi arkadaş sayılır tanıdık esnaf. Zor durumdan olduğunda halinden anlar sana güzellik yapar. Lakin esnaf tanıdık olacak. O zaman bir nebzede olsa arkan maddi manevi yönden sağlam olur.

 Bundan yaklaşık 2 sene önce doğum günüm yaklaşıyordu. Abimle ikimiz kutlayacaktık sadece. Doğum günüm (Temmuz) yaz ayında olduğu için yakın arkadaşlarım memleket - tatil gibi bir yerlere gidiyorlardı. Doğum günü akşamı geldi ve abimle bizde para yoktu. Yada yeteri kadar yoktu tam hatırlayamıyorum. Tanıdık bir bakkala gittik. Adam senelerden beri orada bakkal işletmiyordu yeni gelmişti. (Bir kaç seneden beri orada işte) Adamdan alış veriş yaptığımız için adama karşı sıcak kanlı olduk. Tanıştık adamda iyi birisiydi. Doğum günü akşamı adama gittik. 70 lik Jack Daniels yanında çikolata meze olarak onun dışında sade soda vs alış veriş yaptık. O zaman 70 lik Jack Daniels 120 lira civarında bir fiyattı galiba aklımda o kadar kalmış. Toplamda borcumu 130 lira civarına çıktı. Adama derdimizi anlattık. Doğum günüm olduğumu söylemedim üstelik. Avansı alınca ödeyeceğimizi söyledik ve adam hiç itiraz etmeden onayladı. O akşamda abimle güzel bir doğum günü geçirdim. Bir bakıma güzel güzel içtik. Avansı aldığımız zamanda adam borcumuzu ödedik. Arada bir şeyler yazdırıyoruz gene yapacak bir şey yok.

 Demek istediğim her esnaf 70 lik viski yazdırmaz. Üstelik adamla senelerden beride tanışmıyoruz. Can ciğer kuzu sarması değiliz adamla. Lakin güvenilir müşterileri olduk diyelim. Üstelik böyle bir durumdan sonra. Yani tanıdık esnaf her zaman iyidir. Zor durumda bile bırakmaz insanı üstelik kendisi zor durumda kalsa bile. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME