Sanayiden Çıkmayan Araba








 Bu başlık çok yakın arkadaşımın arabasını tanımlayacak nitelikte. Yaklaşık bir sene önce arkadaşım
modeli aklımda değil ya 2000 yada 2001 model bir Toyota Corolla aldı. İlk başlarda her şey çok güzeldi lakin sonradan çocuk araba sahibi olup arabsızlığı yaşar oldu. Arabada hiç bir sorun yok özellikle motoru çok sağlam. Fakat arabada artık nazar mı vardır bilmem çok kaza yapmaya başladı. Yaptığı kazaların hiç birinde arkadaşın suçu yoktu. En azından o öyle diyor. Yıl başı gecesi arabayı vurmuştu. Büyük bir hasar yoktu ufak çaplı bir kazaydı. Arabayı park edip sevgilisiyle turlamaya çıktı. Arabanın yanına geldiğinde bu seferde bir Tofaş dönerken vurmuş arabaya. Yıl başı akşamı iki kez vuruldu araba. Aynı hafta içinde bir kere daha vurdular. Gelen geçen senin arabaya vuruyor diye
takılıyorum arada ona. Artık o kadar alıştı ve alıştık ki biri vurduğunda hiç şaşırmaz olduk. Araba garajdan daha çok sanayide kalır oldu. Her defasında ''Araba sanayiden gelsin bu sefer satacağım'' deyip duruyor ama o da ayrılamıyor arabasından. Arabaya o kadar emek verdi ki arabanın albenisi çok fazla. Kaputun altıyla da oynadı. Arabada 220 kadran olup 4. viteste 200 km hızı çok rahat buluyor. Ufak çaplı çok kazası var daha anlatamadığım. Onlarda pek kaza sayılmaz aslında arabayı vurduğu ve arabaya vurulduğu anılar işte. 

 Onun başına gelenler benim başıma gelse ben satarım. Eminim ki siz de satardınız. Lakin araba artık arkadaşın organı gibi olmuş vazgeçemiyor olsa da en kısa zamanda arabayı elinden çıkaracağına eminim. O da biliyor ki mesleği berber ve gündelik olarak para kazanıp kazandığı paranın sanayi yolunu tutması kötü bir durum. Bu kadar olay sizin başınıza geldi mi hiç? Peki neden gelir? Bu konuda bana hak verir misiniz bilmem lakin bir insanın arabanızda gözü kalması bu tür olaylara yol açtığını düşünüyorum. Eski arabamızda yakın çevremizde ki bazı insanların gözü kaldığını açık bir şekilde belirtebilirim. Bu yüzden biz de biraz zahmet çektik önce ki aracımızdan. Servise gidip 4 ay boyunca araba beklediğimizi bilirim. Son çareyi satmakta bulduk. Allah bütün herkese kazasız belasız araba kullanmayı nasip etsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME