Youtuber Modası





 Şu aralar neredeyse 7'den 70'e herkesin eğilim gösterdiği bir platform. Sosyal medyada her şeyin bir modası var. Bir aralar Msn çok iyiydi. Bir aralar Facebook, Twitter yani daha iyi yapımlar gelene kadar her şeyin bir modası var. Tabi moda demek biraz yanlış tabir olabilir. Çünkü kimse moda uyum sağlamak amacıyla Youtuber olmaz. Yada Facebook Twitter kullanmaz. Değinmek istediğim nokta, zamanla her şeyin eskimesi. Geride kalması. Örneğin blog kullananların artık Youtube'de bir kanal açarak Youtuber olduğunu görmek mümkün. Bariz gördüğüm için bu yazıyı yazıyorum. Bloğuna ara vermenin zamanı geldiğini düşünerek Youtube'ye geçiş yapıyor. Aslında bloğu Youtube'ye karşı asla değişmem. Zaten okumayı sevmeyen insanlar nerede olması gerektiğini biliyor. Youtube'ye geçme amacı ne olabilir ki blog tutan bir bloggerin? Trafik kaynağı mı? Yoksa Youtube daha mı çok kazandırıyor? Yoksa Youtube'de popüler olmak daha mı kolay? 
 Arada bende Youtuberlerin videolarını izliyorum. Tabi beğenirsem kapatmıyorum. Çünkü önüne gelen Youtuber olduğu için ortaya çok boş videolar çıkabiliyor. Bu yüzden az blogger olması en azından bu konuda iç açıcı. İlgi çekmesi açısından boş ve saçma videolar üzerinde uğraşıp onların üzerinde zaman harcamak bence çok saçma. Bir de onu binlerce insan izlemesi... Hayatımızda en değerli unsurun zaman olduğuna kimse dikkat etmiyor. Değerli vaktimizi boş videolar üzerinde uğraşmaya ve o boş dolu saçmalık videolarını izlemek için harcamayalım. 

 Son olarak bütün youtuberler saçma videolar çekiyor diye bir algı oluşmasın. İşin hakkını veren kaliteli videolar, içeri saçmalıktan oluşmayan youtuber var mı? Elbette var. Onlara hiç bir lafım yok. Ne olursa olsun bir insan eğer işin hakkını veriyorsa başarı onun hakkıdır. Her ne kadar kaliteli youtuber olsa da bir o kadarda gereksiz youtube kanalına sahip gereksiz youtberler var. İnsanlara akıl vermek benim haddim değil ama bilinçlenmek lazım. Vaktimizi boş yere öldürmek bize yarar getirmez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME