HERKESİN BİR İLACI VARDIR








 Bazen insan yaşadığı hayattan bunalır veya yaptığı hiç bir şey ona zevk vermiyordur. Her şeyden sıkılır. Hayatı rutinleşmiştir. Kendisini iyi hissetmiyordur. Ara ara çok olur bana özellikle şu sıralar çok sık oluyor. Yaptığın hiç bir şeyden bir zevk alamıyorsun. Fakat bu birazda yaptıklarına bağlı. Mesela her gün veya sık yaptığın aktiviteleri yaptıysan tabi ki zevk alamayacağın kesin. İnsan ne yapabilir? İşte burada herkesin bir ilacı olduğunu söylemem lazım. Çünkü bazen yalnız kalmak istersin her şeyden herkesten uzaklaşmak istersin. Günlerce kimsenin seni rahatsız etmemesini istersin. Özellikle şehirden uzak doğaya yakın alanda olmak istersin. Kafanı dinlemek istersin. Yaptıklarını ve yapacaklarını gözden geçirirsin. Hayatında ters giden bir şeylerin olduğun farkedersin. Yaptığın yanlışları ve neden bu durumda olduğunu düşünürsün. Bazen arkadaşlarınla ufak bir tatile çıkmak istersin. Veya arkadaşlarınla sabahlara kadar eğlenmek. Bazen sürekli alkol almak istersin. Alkolün seni rahatlattığını düşünürsün. (Bunu söyleyen çok yakınım) Sana neyin iyi geldiğini en iyi sen bilirsin. Bunlara bir çözümde bulursun.

 Mesela bazılarının ilacı insanlardır. Evet size basit gelebilir belki ama birazda sevdiğiniz insanlar sizin mutluluk kaynağınız olabiliyor. Kendinizi kötü hissettiğiniz aşırı derecede bunaldığınız durumlarda en yakın arkadaşınız olabilir.(Kız erkek farketmez.) Veya sevgiliniz olabilir, abiniz, ablanız, kuzeniniz olabilir. (Bu böyle uzar gider.) Birinden teselli beklersiniz. Size iyi gelecek insanı bilirsiniz. Onunla baş başa vakit geçirirsiniz. Derdinizi anlatırsınız. Zaten o doğru insan ise sizin ilacınızı biliyordur ve sizde onu seçtiğinize göre o doğru insandır. Size iyi gelir. Neşe verir.

 Benim bu tip durumlarda iki seçeneğim olur. İlki Atakan diye çok yakın arkadaşım var. (Şuan askerde tabi.) İkinci olarak arabadır. Beni arabalara aşık eden Atakan'dır. Adeta salgına yakalanmış gibi arabalara tutkuluyum onun sayesinde. Kendimi kötü hissettiğim zaman ilacım ya ondadır yada arabadadır. Çünkü o benim halimden anlıyor. Ortak yönlerimiz olduğu için özellikle araba konusunda iyi anlaşıyoruz ve birbirimizin derdi olduğunda çözümü iyi biliriz. Çok insan lazım değil. Az insan çok huzur lazım. (Bir bizim için çok araba lazım.) Atakan'a ihtiyaç duymadığım zamanlar. Arabayı otobana vurmak iyi geliyor. Tabi hız sevdalısı olduğum için ibrenin bir kere en az 200'ü görmesi lazım. Bana da bu iyi geliyor mesela. Çünkü araba kullanırken mutlu oluyorum. Keyfim yerine geliyor. Üstelik direksiyonda tamamen yola odaklandığım için sinirli de olsam üzgün de olsam darma dumanda olsam hepsini unutuyorum. Çünkü direksiyon şakaya gelmez anlık bir hata kocaman bir hayata mal olabilir.

 Her ne kadar insanlar güven yoksunu olsa da bu herkes için geçerli bir kavram değil. Çünkü bazı insanlar ilaç gibidir. Aradığın mutluluğu sevinci neşeyi onda bulabilirsin. Belki bütün bunları insanlarda kaybedersin ama tek bir insan sana bunları tekrar kazandırabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR İNSANIN HAYATINDA 2. SEÇENEK OLMAK

Askerde Berber Olmak

HAYATTA HER ŞEYİNİ KAYBEDERSİN FAKAT NEŞENİ KAYBETME